Annonse3
Annonse3
Annonse3
Norges største leverandør av turistkart!
InfoKart

Turistkart over Narvik 2016

KarrtypeTourist map – City map – Touristische Karte – Stadtplan, Narvik 2016
Skrevet tirsdag, 19 april, 2016 2:09 av | Kategori: Bykart

Narvik er tredje største by og kommune i Nordland – og Nord-Norges syvende største by og kommune – etter folketall. Tidligere var Narvik kjøpstad. Per 1. januar 2015 er antall innbyggere i byen 14 324, og i kommunen 18 380. Bykommunen ligger i Ofoten, og grenser i vest til Ballangen, i nordvest til Evenes og i nord til Skånland, Gratangen, Lavangen og Bardu. I øst og sør ligger Sverige.

Byen har fra 1902 fungert som viktigste havn for utskiping av jernmalm fra LKABs gruver i Kiruna på grunn av helårs isfri havn (i motsetning til Bottenvika). Narvik er havnedistriktet som laster nest mest tonnasje i Norge. Sjø, vei og jernbane gjør byen til et distribusjonsknutepunkt for en rekke handelsvarer. Viktig her er Arctic Rail Express; egne godstog via Sverige. Denne jernbaneforbindelsen har også betydning for turisme – enkelt å reise landeveien til bl.a. hovedstedene i Sverige og Finland.

Narvik er en skoleby og liker å kalle seg «teknologihovedstad» i landsdelen. Byen har en rekke videregående skoler, og er også universitetsby fra 1. januar 2016 etter at Høgskolen i Narvik ble en del av UiT – Norges arktiske universitet. men kommunen har en nedgang i folketallet på omkring 2 % per tiår. Byen har regional flyplass på Framnes, 2 km fra sentrum. Vegstrekningen er 77 km til stamruteflyplassen på Evenes.

bestille kart
Telefon
Kartplansjer i store format
Telefon
Vi tar alle oppdrag av trykksaker
Telefon
Spesialtegninger av bygg eller byer
http://infokart.no/library/
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed