Annonse3
Annonse3
Annonse3
Norges største leverandør av turistkart!
InfoKart

Turistkart over Larvik 2013

KarrtypeTourist map – City map – Touristische Karte – Stadtplan, Larvik 2013
Skrevet torsdag, 18 april, 2013 11:56 av | Kategori: Bykart

Larvik er en by og kommune i Vestfold. Larvik er etter den store kommunesammenslåingen i 1988 den kommunen som har størst areal i fylket. Den grenser i nord mot Lardal, i øst mot Andebu og Sandefjord, og i vest mot Porsgrunn og Siljan kommuner i Telemark fylke.

Larvik er en kystkommune, som også omfatter store gode jordbruksarealer, samt skog og fjell. I nord-syd retning har kommunen en utstrekning på ca. 40 km. Det høyeste punktet er Vettakollene 453 moh. som ligger nordligst i kommunen.

Rakkebåene og innseilingsfyret Svenner er kjente landemerker i skjærgården utenfor byen. Larviksfjorden fører fra Skagerrak inn til byen.

Farrisvannet er 20,5 km langt og har en dybde på 131 meter. Topografisk er Farrisvannet en fortsettelse av Larviksfjorden. Vannet demmes opp av raet ved Farriseidet, slik at fjorden blir en innsjø. Fallet på 22 meter fra innsjøen til havet ble utnyttet til ulike typer industrivirksomhet. På yttersiden av raet kommer det fram en naturlig kilde, som stadig gir vann til produksjon av Farris på flasker. Innsjøen Farris leverer også drikkevann til store deler av Vestfold fylke.

Hallevannet er en annen større innsjø, beliggende sydvest i Larvik kommune. På grensen mot Sandefjord i vest ligger Goksjø.

En av landets største elver, Numedalslågen, med utspring på Hardangervidda, har sitt utløp i sjøen øst for byen. Nedre del av Lågendalen, tidligere Hedrum kommune, er en del av Larvik.

bestille kart
Telefon
Kartplansjer i store format
Telefon
Vi tar alle oppdrag av trykksaker
Telefon
Spesialtegninger av bygg eller byer
http://infokart.no/library/
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed