Annonse3
Annonse3
Annonse3
Norges største leverandør av turistkart!
InfoKart

Turistkart over Halden 2016

Skrevet tirsdag, 19 april, 2016 1:30 av | Kategori: Bykart

Halden er en by og kommune i Østfold. Storkommunen Halden grenser til Rakkestad i nord, Aremark i øst, og Sarpsborg i nordvest, samt kommunene Strömstad, Tanum og Dals-Ed i Sverige i henholdsvis sørvest, sør og sørøst.

Kommunen består av de tidligere herredene Berg og Idd samt bykommunen Halden. Berg og Idd er typiske landbruksområder, mens Halden er Norges eldste industriby. Byen og kommunen deles i to av elva Tista som utgjør siste etappe i Haldenvassdraget. Den øvre delen av Tista renner gjennom det tidligere tettstedet Tistedal. Halden er den eneste norske byen som er nevnt i den norske nasjonalsangen.

Navnet Halden kommer fra det norrøne hallr el. hǫll som betyr bakke eller skråning. Byen er omgitt av et landskap som heller innover mot sentrum. D-en har kommet til fra dansk påvirkning. Fra 1665 til 1928 het byen offisielt Frederikshald eller Fredrikshald. Den er kjent som festningsby med Fredriksten festning hvor den svenske kongen Karl XII falt i 1718.

Haldenregionen ble etablert i 2007. I tillegg til Halden, som er regionssenter, omfatter regionen Aremark kommune. Regionen er på 962 km² i utstrekning og har (pr. 01.04.2013) et innbyggertall på 31 344.

bestille kart
Telefon
Kartplansjer i store format
Telefon
Vi tar alle oppdrag av trykksaker
Telefon
Spesialtegninger av bygg eller byer
http://infokart.no/library/
© Copyright på alle kart, IMAP AS 2001 - Norge Kartene kan ikke brukes uten tillatelse fra IMAP AS. Brutt på dette medfører straffeansvar. Design av Genc Media
RSS-feed